08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıklı Rus Salatası Tarifi
Balıklı Rus Salatası Tarifi
1 kg balık (levrek, kefal, palamut, yayın vs )
1 soğan
4 defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
Tuz
Rus salatası için :
2 yumurta sarısı
1,5 su bardağı zeytinyağ
2 limon
1 çay kaşığı toz hardal
2 haşlanmış patates
1 haşlanmış havuç
½ su bardağı iç bezelye
10 küçük salatalık turşu
Balığı temizleyip; iki üç parçaya ayırıp, yıkayın
Bir tencereye alıp suda haşlayın
Kaynayınca köpüğünü alın
Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz, tane karabiber ilave edin
Kendi suyunda soğumağa bırakın
Balığı küçük parçalara ayırıp servis tabağına alın
Tuz ve karabiber serpin
Mayonez yapıp tüm malzemeyide gereği şekilde kesip karıştırarak Rus salatasını hazırlayın (4- 5 kaşık mayonezi, üzerini süslemek için en sona ayırın )
Balık etini, Rus salatası ile karıştırın
Üzerini ayırdığınız mayonez ve turşular ile süsleyip servise sunun
AFiYeT OlSuN
|
|
|