Konu
:
Osmanlı Fırında Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Fırında Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Fırında Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı
Osmanlı Fırında Kuzu Kebabı Tarifi - Osmanlı Fırında Kuzu Kebabı Yapılışı - Osmanlı Fırında Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Osmanlı Fırında Kuzu Kebabı Malzemeleri
Gerekli Malzeme:
1 kg koyun eti
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
5 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Koyun etinin yarısına gelecek kadar su konur
Yumuşayana kadar haşlanınca sudan alınır, soğumaya bırakılır
İyice soğuyunca etin içi ve dışı rende soğan ve baharatla oğulur
1 saat dinlendirildikten sonra önce dışına yumuşak tereyağı sıvanır, sonra içine ve dışına yoğurt sürülür
Etin farklı yerleri bıçağın ucuyla delinir
Deliklere tane sarımsak sokulur
Et uygun büyüklükte fırın kabına yerleştirilir
Üzerine 2 su bardağı kadar et suyu gezdirilir, kızgın fırına verilir
Üzeri nar gibi kızarana dek arada sırada fırın açılır, suyu üzerine tekrar tekrar gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul