Konu
:
Yedigöller Kebabı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yedigöller Kebabı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yedigöller Kebabı Tarifi Yapılışı
Yedigöller Kebabı Yapılışı - Yedigöller Kebabı Tarifi - Bolu Yemekleri - Yedigöller Kebabı Naıl Yapılır ?
Malzemeler:
500 gr
kuzu but eti
5 adet domates
500gr
piliç fleto
6 adet yeşil biber
300gr
köy ekmeği
250
süzme yoğurt
250gr tereyağı
toz kırmızı biber
toz karabiber
et suyu
tuz
1 demet dereotu
Yapılışı:
Kuzu eti ve piliç eti üçer parça halinde ince dövülür
Tuzlanıp biberlendikten sonra ızgarada pişirilir
Bolu köy ekmeği küp şeklinde doğranır
Tere yağı ile kızartılır
Üzerine et suyu ilave edilir
Servis tabağına konulur
Ekmeklerin üzerine süzme yoğurt ilave edilir
Izgarada pişen etler ikiye bölünür
Servis tabağındaki malzemelerin üzerine dizilir
Garnitür olarak ızgarada hazırlanan domates ve biber servis tabağına konulur
Üzerine tere yağı, biber sos ve dere otu ile servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul