Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Gürcü Çorbasi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Gürcü Çorbasi



Nohutlu Gürcü Çorbası

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dkKaç Kişilik 8Yöntem 1 Su bardağı nohut
6-8 Su bardağı tavuk suyu
1 Kahve fincanı pirinç
1 Adet orta boy soğan
1 Çay ufak doğranmış tavuk eti
Yarım çay kaşığı safran
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Terbiyesi için :
1 Adet yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Nohudun pişme süresi yaklaşık 1-15 saat

Hazırlanışı[*]Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-15 saat kadar pişirin[*]Suyunu süzüp bekletin[*]Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin[*]Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin[*]Nohutları ilave edin[*]Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın[*]Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin[*]Çorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz[/list]

Alıntı Yaparak Cevapla