Konu
:
Nohutlu Gürcü Çorbasi
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Gürcü Çorbasi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Gürcü Çorbasi
Nohutlu Gürcü Çorbası
Malzemeler
Mutfak
Zorluk
2
Süre
45 dk
Kaç Kişilik
8
Yöntem
1 Su bardağı nohut
6-8 Su bardağı tavuk suyu
1 Kahve fincanı pirinç
1 Adet orta boy soğan
1 Çay ufak doğranmış tavuk eti
Yarım çay kaşığı safran
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Terbiyesi için :
1 Adet yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Nohudun pişme süresi yaklaşık 1-1
5 saat
Hazırlanışı
[*]Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-1
5 saat kadar pişirin
[*]Suyunu süzüp bekletin
[*]Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin
[*]Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin
[*]Nohutları ilave edin
[*]Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın
[*]Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin
[*]Çorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
[/list]
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul