Yalnız Mesajı Göster

Ovmaç Çorbasi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ovmaç Çorbasi



MALZEMELER
  • 5 Yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 lt kaynamış su
YAPILIŞI
Unumuza yavaş yavaş su ilave edilerek ,
birbirine yapışmayacak şekilde ufalanır
Diğer tarafta tereyağı eritilir
Salça eklenip 1-2 dk kavrulur
Kaynamış suyumuz ilave edilir
Tuzu atılır
Ufalamış
olduğumuz karışım çorbamıza
yavaş yavaş
karıştırılarak eklenir
Un tadı gidinceye kadar pişirilir
sonrada bi güzel içilir:1 (11):

Alıntı Yaparak Cevapla