Yalnız Mesajı Göster

Erzurumun Aşotlu Çorbası

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzurumun Aşotlu Çorbası







1 kase buğday
100 gr kıyma
tuz,karabiber
1 kg yoğurt
2 çorba k un
2 yumurta
üzeri için:
1 soğan
1 çorba k tereyağı
aşotu


HAZIRLANIŞI:

Buğdayı tencereye alıp üzerine su ilave edin Bir taşım kaynatıp altını kapatınErtesi gün
tekrar tencerenizi ateşe koyup üzerine su ilave edip kaynatın Yoğurt,un ve yumurtayı
iyice çırpıp çorba kesilmeden yavaş yavaş ilave edip karıştırın Diğer tarafta kıyma,tuz
ve karabiber ile minik köfteler hazırlayın Tereyağında köfteleri alt üst kızartın Soğanı
da birlikte soteleyebilirsinizEn son aşotunu ilave edin aşotu yerine nane ve dereotu
koyabilirsiniz Bu sosu tencerenize ekleyip karıştırın Sıcak sıcak iftar çorbanız hazır

Alıntı Yaparak Cevapla