Konu
:
Erzurumun Aşotlu Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Erzurumun Aşotlu Çorbası
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erzurumun Aşotlu Çorbası
1 kase buğday
100 gr kıyma
tuz,karabiber
1 kg yoğurt
2 çorba k
un
2 yumurta
üzeri için:
1 soğan
1 çorba k
tereyağı
aşotu
HAZIRLANIŞI:
Buğdayı tencereye alıp üzerine su ilave edin
Bir taşım kaynatıp altını kapatın
Ertesi gün
tekrar tencerenizi ateşe koyup üzerine su ilave edip kaynatın
Yoğurt,un ve yumurtayı
iyice çırpıp çorba kesilmeden yavaş yavaş ilave edip karıştırın
Diğer tarafta kıyma,tuz
ve karabiber ile minik köfteler hazırlayın
Tereyağında köfteleri alt üst kızartın
Soğanı
da birlikte soteleyebilirsiniz
En son aşotunu ilave edin
aşotu yerine nane ve dereotu
koyabilirsiniz
Bu sosu tencerenize ekleyip karıştırın
Sıcak sıcak iftar çorbanız hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul