Yalnız Mesajı Göster

Ovalama Çorbası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ovalama Çorbası Tarifi Yapılışı



Ovalama Çorbası Tarifi - Çorba Tarifleri Resimli - Çorbası Tarifleri - Çorbalar - Oktay Usta Çorba Tarifleri










Ovalama Çorbası

Malzemeler
• 1 su bardağı un
• 1 yumurta
• 1 su bardağı süt
• 7 su bardağı su
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• Nane, kırmızıbiber
• Tuz

Hazırlanışı
1 – Un ile yumurta karıştırılarak yoğrulur İki el arasında ovalaya ovalaya hamurun bulgur gibi parçalanması sağlanır
2- Tencereye su konup hafif ısıtılır Ha-zirlanan hamur parçalan tenceredeki suya dikkatlice atılır Karıştım karıştıra pişirilir Tuz ve süt ilave edilip iki taşım daha kaynatılıp ateşten alınır
3- Bir tavaya tereyağı konup kızdmlıp nane ve kırmızıbiber ilave edilir Çorbanın üzerine gezdirilir Sıcak olarak servis yapılır






AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla