08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi Yapılışı
Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi
Terbiyeli Balık Çorbası Yapılışı
Terbiyeli Balık Çorbası
Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi
Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi için Gerekli Malzemeler;
- Çorbalık balık (kefal, kırlangıç, çinekop, lipos veya mezgit)
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 demet maydanoz kökü
- 3 litre su
- 5 adet top karabiber
- yeterince un ve margarin
- yeterince un
- terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyu
Terbiyeli Balık Çorbasının Yapılışı;
* Ayıklayıp yıkadığınız balıkları, dörde böldüğünüz kuru soğanlar, kabuklarını soyup ikiye böldüğünüz havuç, maydanoz sapları, yeterince tuz, top karabiber ve 3 litre su ile birlikte haşlayalım
* Balıklar iyice pişince suyunu süzüp ayıralım
* Balık etini, derilerinden ve kılçıklarından ayırıp, parmak ucu büyüklüğünde parçalara ayıralım
* Bir tencerede, unu, margarin yağında kokusu çıkana kadar kavurup, süzdüğümüz balık suyunu karıştırarak, kaynatalım
* Bir kasede çırptığımız yumurta sarısını ve limon suyunu, tencereden aldığımız bir kepçe su ile karıştırarak ılıştıralım
* Terbiyeyi ve ayıkladığımız balıkları tencereye ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra, ocaktan indirip, sıcak olarak servis yapalım
Afiyet olsun
|
|
|