Konu
:
Mantar Soslu Et Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Soslu Et Sarma
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Soslu Et Sarma
Mantar Soslu Et Sarma
Malzemeler
Mutfak
Zorluk
3
Süre
50 dk
Kaç Kişilik
4
Yöntem
300 gr mantar
5 Çorba kaşığı margarin
1 Diş sarımsak
3-4 Dal maydanoz
80 gr sucuk
8 Dilim salam
8 Dilim dana biftek
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı sirke
Yarım su bardağı su
3 Çorba kaşığı süt kreması
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
[*]Margarinin yarısını eritin
[*]1 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pembeleştirin
[*]Mantarları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin
[*]Tuz ve karabiber serpip ateşi kısın
[*]Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin
[*]Hazırladığınız bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alıp sıcak bekletin
[*]Tavada kalan karışıma ise küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edin
[*]Salam ve sucuklu karışımı bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın
[*]Biftekleri salamlı karışımla doldurup rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun
[*]Üzerlerine un serpin
[*]Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın
[*]Et rulolarını ilave edip çevirerek kızartın
[*]Sirke ve yarım su bardağı su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin
[*]Beklettiğiniz mantarı et rulolarının üzerine yayın ve 3 dakika daha pişirin
[*]3 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın
[*]Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın
[/list]
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul