Yalnız Mesajı Göster

Mantar Soslu Et Sarma

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Soslu Et Sarma



Mantar Soslu Et Sarma

MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 50 dkKaç Kişilik 4Yöntem 300 gr mantar
5 Çorba kaşığı margarin
1 Diş sarımsak
3-4 Dal maydanoz
80 gr sucuk
8 Dilim salam
8 Dilim dana biftek
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı sirke
Yarım su bardağı su
3 Çorba kaşığı süt kreması
Tuz, karabiber

Hazırlanışı[*]Margarinin yarısını eritin[*]1 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pembeleştirin[*]Mantarları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin[*]Tuz ve karabiber serpip ateşi kısın[*]Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin[*]Hazırladığınız bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alıp sıcak bekletin[*]Tavada kalan karışıma ise küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edin[*]Salam ve sucuklu karışımı bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın[*]Biftekleri salamlı karışımla doldurup rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun[*]Üzerlerine un serpin[*]Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın[*]Et rulolarını ilave edip çevirerek kızartın[*]Sirke ve yarım su bardağı su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin[*]Beklettiğiniz mantarı et rulolarının üzerine yayın ve 3 dakika daha pişirin[*]3 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın[*]Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın[/list]

Alıntı Yaparak Cevapla