Konu
:
Kalıpta Maydanozlu Tavuk (4 Kişilik) - Yapilisi - Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kalıpta Maydanozlu Tavuk (4 Kişilik) - Yapilisi - Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalıpta Maydanozlu Tavuk (4 Kişilik) - Yapilisi - Tarifi
MALZEMELER
2 Tavuk Budu, Herbiri 275 gr
Ağırlığında
1 Küçük Soğan, Dörde Bölünmüş,
1 Defne Yaprağı
Tuz ve Karabiber
1 Yemek Kaşığı Toz Jelatin
3 Yemek Kaşığı Soğuk Su
2 Katı Yumurta, Doğranmış
40 gr İyice Doğranmış Maydanoz
HAZIRLANIŞI
850 ml
?lik bir metal kalıbı soğuk suyla ıslatın ve buzdolabına koyun
Tavuğu, soğan ve defne yaprağıyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soğuk suyu ekleyin
Tuz ve biberle tatlandırıp bir taşım kaynatın
Üste çıkan köpükleri alın, üstünü kapatıp 45
dak
pişirin
(Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı)
Pişme suyunun 600 ml?sini ayırın
Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parçalar halinde kesin
Jelatini suya döküp 5 dak
süngerleşinceye kadar bırakın
Kaseyi bir tencerenin içinde sıcak suda bırakın 1-2 dak
jelatin çözülünceye dek karıştırın
Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandırın
Bir kasede tavuğu haşlanmış yumurtalarla dikkatlice harmanlayın
Maydanozun 2/3?ünü ekleyip karıştırın
Tavuk karışımını soğutulmuş kalıba yerleştirin
Jelatinle kalıbı doldurun
Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karıştırın
Kalıbı ve maydanozlu jelatini ayrı ayrı buzdolabına koyup 6 saat veya bir gece soğutun
Servis için: Kalıbın kenarlarından çıkmış parçala parmağınızla düzeltin
Kalıbı 1-2 dak
çok sıcak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin
Jelatinli karışımı kesip küçük küçük yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul