08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Sarma (Resimli Anlatim)
Püf Noktası
Tavuğu folyo ile sarabilir ve yanında kişniş ile servis edebilirsiniz
Tavuğun göğüs olması önerilir
Adım
Derin bir tavaya koyacağınız 2 su bardağı suyun içine, 2 su bardağı yasemin (jasmin) pirincini, yarım dal tarçını, 3 çorba kaşığı kuş üzümünü koyun Yaklaşık 15 dakika pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte haşlayın
Bu sırada başka bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve orta ateşte kızdırın 1 adet soğanı küçük küpler halinde doğrayın Soğanları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun
Adım
300 gram ıspanağı iyice yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın Soğanlarla birlikte, ıspanaklar iyice pişinceye kadar kavurmaya devam edin
Dilediğiniz miktarda tuzu ve karabiberi ıspanakların üzerine serpin Ardından 1 su bardağı sütü dökün ve 1–2 dakika kaynatıp altını kapatın
Adım
Tavukların kanatlarını kesin, göğüsü ayırın ve ortadan iki parçaya bölün
Kestiğiniz göğüsleri bir araç yardımıyla inceltin Göğüsün içine haşladığınız bir çorba kaşığı pirinci koyarak göğsü sarma gibi sarın
Adım
Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin
Adım
Önceden ısıttığınız fırında, 200 derecede 20 dakika tavuklar pembeleşinceye kadar pişirin
Pişen tavukları fırından çıkarın Hazırladığınız ıspanak sosunu servis tabağına yayın Tavuğu kalın dilimler halinde dilimleyin ve sosun üzerine yerleştirin Tavuk sarmanız servise hazır
Tavuk Sarma
2 kişilik
10 dakika
Tencerede 30 dakika, fırında 200 derecede 20 dakika
Ispanak (300 gram),
Tavuk (1 adet göğüs),
Jasmin (yasemin) pirinci (2 su bardağı),
Süt (1 su bardağı),
Kuşüzümü (3 çorba kaşığı),
Soğan (1 adet),
Tarçın (yarım dal),
Sıvıyağ (2 çorba kaşığı),
Su (2 su bardağı),
Tuz, Karabiber
|
|
|