Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Çilav

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Çilav



4-5 kişilik
5 dakika
Tencerede orta ve kısık ateşte 15 dakika

Malzemeler
Jasmin pirinci (2 su bardağı, 350-400 gr)
Limon kabuğu (rendelenmiş 1 adet)
Margarin ya da sıvıyağ (1 çay bardağı sıvıyağ veya 3 çorba kaşığı margarin)
Sarı ve kırmızı biber (küçük boy birer adet)
Haspiri çiçeği (tercihe göre, 1 çay kaşığı),
Soğuk su (4 su bardağı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)

LİMONLU ÇİLAV VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!

Püf Noktaları
  • Bir pilav türü olan Çilav yapmak için pirincinizin jasmin (yasemin) pirinci olmasına özellikle dikkat edin
  • Pişmeden önce pirincinizi yıkarken ve pişme suyunun soğuk olmasına özen gösterin
  • Yağ olarak da tercihinize göre margarin ya da sıvı yağ kullanabilirsiniz
  • Çilav, İran yemeği olarak kültürümüze girmiştir Elle yemek yenen kültürlerde lapalaşması için ıslatılarak bir süre bekletilir
  • Bizde ise diri kalması amacı ile doğrudan uygulanır
Adım Adım Pişirme

1- Tencereye margarin ya da tercihinize göre sıvıyağı koyun ve yağı karıştırarak eritin Burada yağın iyice ısınmasına ama yanmamasına dikkat edin

2- Küp küp doğranmış sarı ve kırmızı renkli biberleri kızarmış yağa ilave edin Biberler yumuşayıncaya kadar 5 dakika karıştırın

3- Rendelenmiş limon kabuğunu karışıma ilave edin 1-2 dakika daha karıştırın

4- 4 bardak soğuk suyu tencereye dökün ve bir tatlı kaşığı tuz atın İçine tercihinize göre 1 çay kaşığı haspiri çiçeği atın

5- Soğuk suda jasmin pirincini yıkayın ve iyice süzün

6- Tencerede kaynamakta olan sosun üzerine pirinci ekleyin, bir kaç kez karıştırın ve tencerenizin kapağını kapatın

7- Orta ateşte su kaynayınca, kısık ateşte 13-15 dakika pişmesini bekleyin Bu arada tencerenizin kapağını açmayın Pişme süresinden sonra 10-15 dakika dinlenerek demlenmesini sağlayın ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla