Konu
:
Limonlu Çilav
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Çilav
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Çilav
4-5 kişilik
5 dakika
Tencerede orta ve kısık ateşte 15 dakika
Malzemeler
Jasmin pirinci (2 su bardağı, 350-400 gr
)
Limon kabuğu (rendelenmiş 1 adet)
Margarin ya da sıvıyağ (1 çay bardağı sıvıyağ veya 3 çorba kaşığı margarin)
Sarı ve kırmızı biber (küçük boy birer adet)
Haspiri çiçeği (tercihe göre, 1 çay kaşığı),
Soğuk su (4 su bardağı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
LİMONLU ÇİLAV VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!
Püf Noktaları
Bir pilav türü olan Çilav yapmak için pirincinizin jasmin (yasemin) pirinci olmasına özellikle dikkat edin
Pişmeden önce pirincinizi yıkarken ve pişme suyunun soğuk olmasına özen gösterin
Yağ olarak da tercihinize göre margarin ya da sıvı yağ kullanabilirsiniz
Çilav, İran yemeği olarak kültürümüze girmiştir
Elle yemek yenen kültürlerde lapalaşması için ıslatılarak bir süre bekletilir
Bizde ise diri kalması amacı ile doğrudan uygulanır
Adım Adım Pişirme
1- Tencereye margarin ya da tercihinize göre sıvıyağı koyun ve yağı karıştırarak eritin
Burada yağın iyice ısınmasına ama yanmamasına dikkat edin
2- Küp küp doğranmış sarı ve kırmızı renkli biberleri kızarmış yağa ilave edin
Biberler yumuşayıncaya kadar 5 dakika karıştırın
3- Rendelenmiş limon kabuğunu karışıma ilave edin
1-2 dakika daha karıştırın
4- 4 bardak soğuk suyu tencereye dökün ve bir tatlı kaşığı tuz atın
İçine tercihinize göre 1 çay kaşığı haspiri çiçeği atın
5- Soğuk suda jasmin pirincini yıkayın ve iyice süzün
6- Tencerede kaynamakta olan sosun üzerine pirinci ekleyin, bir kaç kez karıştırın ve tencerenizin kapağını kapatın
7- Orta ateşte su kaynayınca, kısık ateşte 13-15 dakika pişmesini bekleyin
Bu arada tencerenizin kapağını açmayın
Pişme süresinden sonra 10-15 dakika dinlenerek demlenmesini sağlayın ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul