Yalnız Mesajı Göster

Fajitas Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fajitas Tarifi



Yanında avokado sosla sunabileceğiniz bu lezzeti çok seveceksiniz
Fajitas

Malzemeler
250 gram yağsız dana eti
1 adet orta boy soğan
2 adet çarliston biber
1 adet tatlı kırmızı biber
1 kâse süzme yoğurt
1 adet avokado
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 bardak süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Lavaş ekmeği
Hazırlanışı
Kâsede süt ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın
Dana etini şerit halinde doğrayıp sütlü karışıma ekleyin
Etin yumuşaması ve terbiyelenmesi için 30 dakika bekletin
Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytin yağ ekleyip kızdırın
Doğranmış soğanları ekleyip soteleyin
Eti sütlü karışımdan çıkarıp süzün
Soğanlar diriliğini kaybetmeden eti tavaya ekleyin
İki dakika karıştırarak kavurun
Biberleri halka halka doğrayıp tavaya ilava edin
Yüksek ateşte etin biraz suyu kalana kadar pişirin
Et pişerken avokado sosunu hazırlamak için kâseye süzme yoğurdu alın
Avokadonun içini kaşıkla oyup ezin ve yoğurda ekleyin
Et pişmek üzereyken baharatlarını ekleyin
Fajitası servis tabağına alıp yanında avokado sos ve yeşillik ekleyin
Lavaş ekmeğinin arasına sararak servis yapın
Afiyet olsun
Not,
Etin suyu azalırsa 1 çay bardağı ılık su ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla