Yalnız Mesajı Göster

Tiritli Bulgur Pilavlı Kaz Resimli Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tiritli Bulgur Pilavlı Kaz Resimli Tarifi



Tiritli Bulgur Pilavlı Kaz - Tiritli Bulgur Pilavlı Kaz Tarifi





Bulgur
1 Soğan
1 Çorba K Tereyağı
Su

Tiridi İçin
3 Su B Söke Un
1 Tatlı K Tuz
Su
Kaz eti suyu ve yağı

Hazırlanışı

1 adet bütün kazı tencereye alınÜzerine sıcak su ilave edin ve kazı pişirin Kazın pişmesine yalın tuz ilave edin Kazı daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında kazı kızartın

Pilavı için 1 soğanı yemeklik kesinTencereye sıvıyağı alın ve tereyağını alın ve soğanı kavurunSoğan kavrulduktan sonra 2 su bardağı bulguru alın ve kavurunÜzerine sıcak su ilave edin ve bulgur pilavını pişirin

Tiriti için bir karıştırma kabına 3 su bardağı unu alun Unun üzerine tuz ve su ilave edin ve tirit hamurunu yoğurunHamuru bezelere bölün ve her bezeyi merdane ile açın Açtığınız hamurları tavada pişirin

Servis tabağına bulgur pilavını alınÜzerine bütün kaze alın Tiridi kaz etini pişirdğiniz haşlama suyuna batırın çıkartın ve servis tabağındaki bulgur bütün kazın yanına ilave edip servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla