Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Biftek Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Biftek Tarifi Yapılışı



biftek tarifi - biftek havuçlu - biftek nasıl pişirilir





Malzemeler


6 kalın biftek

100 gr jambon

4 baş soğan

1/2 kg havuç

2 çorba kaşığı domates salçası

50 gr tereyağı

1 çorba kaşığı tepeleme un

1 çorba kaşığı sıvıyağ

karabiber

tuz



Tarifi


Jambonları ince uzun şeritler halinde doğrayın Havuçları soyup ince halkalar şeklinde kesin Soğanları halka halka doğrayın

Düdüklü tencerede sıvıyağı 30 gr tereyağı ile eritin İçine soğanları, etleri ve jambonları atıp birlikte sararıncaya kadar kavurun Daha sonra havuçları, tuzu, karabiberi ekleyin Bir kere yavaşça karıştırıp, düdüklü tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin


Etler pişerken, kalan tereyağını un ile karıştırıp kremsi bir hale getirin 15 dakika sonra düdüklü tencereyi kendi usulünüze göre buharını çıkararak açın

İçinden etleri çıkarıp bir tabağa alın Tenceredeki sosa, unla çalıştığınız tereyağını ve domates salçasını ekleyin, yavaşça karıştırıp içine etleri koyun ve tencerenin kapağını kapatmadan 8-10 dakika kadar ağzı açık olarak hafif ateşte pişirin Biftekleri sıcak bir tabağa alın, üzerlerini tencerede kalan sebze ve sosla örtün, yanında küçük, haşlanmış patateslerle sıcak olarak servis yapın

Düdüklü tencereniz yoksa etleri normal tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla