08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rummane Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
Rummane Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir

malzemeler
1 kg parça et
1kg patates
2 yemek kaşığı tereyağı
250 gr kaşar peyniri
1 kahve fincanı ketçap
tuz,karabiber,kimyon
yapılışı
Parça etimizi düdüklüde 15 dk pişirdikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağımızla ( tuz ve karabiberimizide ilave edelim) kavuruyoruz
Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz,rendelenmiş patateslerimizi, tuz ,kimyon, tereyağı ve rendelenmiş 125 gr kaşar peynirimizle harmanlıyoruz ve tepsimize elimizle bastırarak yerleştiriyoruz
Üzerine kavurmamızı yayıyoruz ve sulandırdığımız ketçabımızı döküyoruz
Rendelenmiş kaşar peynirimizin kalan yarısını üzerine serpiştirip önceden ısıtılmış fırınımızda kaşar peynirlerimiz eriyene kadar pişiriyoruz…
alıntıdır
|
|
|