Konu
:
Yumurtalı Koyun Eti Tarifi / Yumurtalı Koyun Eti Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yumurtalı Koyun Eti Tarifi / Yumurtalı Koyun Eti Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurtalı Koyun Eti Tarifi / Yumurtalı Koyun Eti Yapılışı
Yumurtalı Koyun Eti Tarifi / Yumurtalı Koyun Eti Yapılışı
Malzemesi:
2 kg
parça et
2 diş sarımsak
60 gr, tereyağı
3 yumurta sarısı
2 limonun suyu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Fırını iyice ısıtın
Sarımsakların kabuklarını soyun
Eti iyice yıkayıp, suyunu süzün
Etin üzerinde keskin bir bıçak ile delikler açarak, sarımsağı buralara batırın
Koyun etini bir tepsiye yerleştirin
Üzerine tereyağını sürüp, tuz ve karabiber serpin
40
dakika
kadar sıcak fırında pişirin
Fırından çıkarmadan 5 dakika önce yumurta sarısını ve limon suyu ile karıştırın
Yumurta sarılarını 1 çorba kaşığı etin sosundan katın
ve iyice karıştırın
Sonra kalan sosu da ilave edin
Koyun etini servis tabağına alın ve üzerine sosu dökerek servis yapın
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul