Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Piliç Güveci Tarifi -Sebzeli Piliç Güveci Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Piliç Güveci Tarifi -Sebzeli Piliç Güveci Yapılışı



Sebzeli Piliç Güveci Tarifi

Malzemeler 600 GrKuşbaşı Piliç
2 Adet Patates
2 Adet Havuç
2 Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
20 Adet Arpacık Soğanı
1 Su Bardağı Bezelye
2 Yemek Kaşığı Margarin
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin Beşamel Sos
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Su Bardağı Süt

Yemeğin Tarifi
Margarini eritip önce arpacık soğanlarını sonrada kuşbaşı doğranmış piliç etini ekleyerek kavurunKüçük doğranmış havucu ve sivri biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra kabuğu soyulmuş ve ufak ufak doğranmış domatesi de koyunSıcak su ekleyip ağzı kapalı olarak pişirinKüçük küçük kesip tavada kızarttığınız patatesleri ve bezelyeyi de ekleyip biraz daha kaynatarak ocaktan tencereyi indirinPorsiyonluk güveçlere koyunBaşka bir tencerede margarini eritin Unu ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurunSütü ilave edip koyu bir kıvam elde edene kadar pişirinSosun içine karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alıp güveçlerin üzerine yayınÖnceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin




Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla