Yalnız Mesajı Göster

Tuzda Kestaneli Tavuk - Tuzda Kestaneli Tavuk Yapilisi - Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzda Kestaneli Tavuk - Tuzda Kestaneli Tavuk Yapilisi - Tarifi



Malzemeler :
  • 1 bütün tavuk
  • 1 su bpirinç
  • 1 soğan
  • 1 çorba ktereyağı
  • 1 kase kestane
  • 1 tutam dereotu
  • tuz
  • karabiber
  • yenibahar
  • tarçın
  • su
Mantolamak için:
  • tuz
  • su
  • söke un
  • 1 yumurta akı
Hazırlanışı : Pilavı için; soğanları minik doğrayarak sıvıyağda kavurun Ardından pirinçleri de üzerine ekleyerek tekrar kavurun Tuzunu ayarkladıktan sona pilavı yarı kıvamda pişirecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakın Suyunu çeken pilava haşlanmış, doğranmış kestaneyi, dereotunu, tarçını, karabiberi ,yeninbaharı ve tuzunu ayaralayarak harmanlayın
Tavuğu sırt kısmından itibaren keserek sırt kemiğinden ayırın Pilavı iç kısmına yayıp tavuğu dikin
Mantolamak için ise, 1,5 kg sofralık iri tuzu karıştırma kabına alın Üzerine 1 çorba k söke unu ve bir yumurta akını ekleyerek iyice karıştırın Diktiğiniz tavuğu fırın tepsisine alarak üzerini tuz ile kaplayın 200 derecede ortalama 1 saat 45 dk pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla