Konu
:
Tuzda Kestaneli Tavuk - Tuzda Kestaneli Tavuk Yapilisi - Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tuzda Kestaneli Tavuk - Tuzda Kestaneli Tavuk Yapilisi - Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzda Kestaneli Tavuk - Tuzda Kestaneli Tavuk Yapilisi - Tarifi
Malzemeler :
1 bütün tavuk
1 su b
pirinç
1 soğan
1 çorba k
tereyağı
1 kase kestane
1 tutam dereotu
tuz
karabiber
yenibahar
tarçın
su
Mantolamak için:
tuz
su
söke un
1 yumurta akı
Hazırlanışı : Pilavı için; soğanları minik doğrayarak sıvıyağda kavurun
Ardından pirinçleri de üzerine ekleyerek tekrar kavurun
Tuzunu ayarkladıktan sona pilavı yarı kıvamda pişirecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakın
Suyunu çeken pilava haşlanmış, doğranmış kestaneyi, dereotunu, tarçını, karabiberi ,yeninbaharı ve tuzunu ayaralayarak harmanlayın
Tavuğu sırt kısmından itibaren keserek sırt kemiğinden ayırın
Pilavı iç kısmına yayıp tavuğu dikin
Mantolamak için ise, 1,5 kg
sofralık iri tuzu karıştırma kabına alın
Üzerine 1 çorba k
söke unu ve bir yumurta akını ekleyerek iyice karıştırın
Diktiğiniz tavuğu fırın tepsisine alarak üzerini tuz ile kaplayın
200 derecede ortalama 1
saat
45 dk
pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul