08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Püreli Tepsi Köftesi Tarifi Yapılışı
Fırında Püreli Tepsi Köftesi Tarifi - Fırında Püreli Tepsi Köftesinin Hazırlanması - Fırında Püreli Tepsi Köftesinin Yapılışı
Malzemeler:
300 gr kıyma
1 tane soğan
yarım demet maydanoz
1 yumurta
çeyrek ekmek içi
Tuz, karabiber
Pulbiber, yenibahar, kimyon
Püre için:
3 orta boy patates
1 bardak süt
1 kaşık margarin
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
Kaşar peyniri
Yapılışı:
Püre için patatesleri haşlayın, haşlandıktan sonra içine sütü, tuzu, tereyağını koyup blendırdan iyice geçiriyoruz Kıymayı bir kaba alıp, içine doğradığınız soğanı, ekmeği, yumurtayı, maydanozu, baharatı ekleyip iyice yoğurun Tepsinin altını biraz yağlayıp kıymayı yerleştirip düzeltin, üzerine püreyi ekleyip düzeltin sulandırdığınız salçayıda ekleyip 200 derece fırına verin Yaklaşık 15 dakika sonra fırını açıp dilimlediğiniz kaşarı üzerine ekleyin ve bir 20 dakika daha pişirin
|
|
|