Konu
:
Hamurlu Çerkez Tavuğu Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Hamurlu Çerkez Tavuğu Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurlu Çerkez Tavuğu Tarifi Yapılışı
Hamurlu Çerkez Tavuğu Tarifi - Hamurlu Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır - Hamurlu Çerkez Tavuğu Malzemeleri
Hamurlu Çerkez Tavuğu osmanlıca
Malzemeler
300 gr tavuk göğsü
300 gr istridye mantarı
4 yemek kaşığı ceviz içi
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı beyaz toz biber
4 adet baklava yufkası
4 yemek kaşığı krema
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
Hazırlanışı
Önce tavuk göğsü temizlenip yıkandıktan sonra tencereye alınır
Üzerini geçecek kadar su dökülüp doğranmış havuç, soğan ve tuz ilave edilerek ağır ateşte pişmeye bırakılır
Mantar ince şekilde doğranarak sotelenir
3 – 4 dakika karıştırdıktan sonra tuz, biber ve krema eklenir, kaynamaya başlayınca haşlanmış tavuk göğsü ince şekilde parçalara bölünüp mantarlı karışıma ilave edilir
Beraber bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır ceviz içi serpiştirilip karıştırarak soğumaya bırakılır
Baklava hamuru 40 cm çapında ince bir şekilde açalır
Hamurun ortasına iç malzeme konulur
Hamurun kenarları birleştirilip toplanarak bohça gibi bağlanır
Tavada kalan tereyağı eritip üzerinde dökülür
Fırında 170° C’de 12 dakika kızarıncaya kadar bekletilir
Fırından sıcak olarak alınır
Servis tabağına 1 kaşık domates sos dökülür hamur üzerine konulur
Etrafına nar ekşisi gezdirilir ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul