Konu
:
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
Zeytinyağlı yemekler - Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi - barbunya pilaki tarifi
Malzemeler (4 Kişilik)
1 kg taze barbunya
2 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 orta boy havuç
1 orta boy patates
3-4 tane sivribiber
6 tane orta boy domates
½ demet maydanoz
1 limon
1 su bardağı zeytinyağı
4 su bardağı su
Tuz,Şeker
Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, süzün
Süzme suyundan 1,5 su bardağı alın
Limonu sıkıp bir kenara koyun
Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun
Küp şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin
Sebzeleri hafif kavurun
Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin
Yirmi dakika pişirin
Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul