Konu
:
Bademli Tavuk Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Tavuk Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Tavuk Tarifi Yapılışı
Bademli Tavuk Tarifi - Bademli Tavuk Nasıl Yapılır - Bademli Tavuk Malzemeleri
Bademli Tavuk
Malzemeler
* 150 gr Tavuk Göğsü (terbiyelenmiş)
* 5 adet Kestane (deniz kestanesi)
* 6 adet ortadan kesilmiş Mantar
* 1 adet küp şeklinde kesilmiş Havuç
* 8 parça küçük kesilmiş Taze Soğan
* 15 adet Badem
* Sarımsak
* Tuz
* Sıvı Yağ
* Nişasta
* Tavuk Suyu
* Su
*
* 1 Kisilik
* Mutfak: Türk
Hazırlanışı
3 bardak yağ woga koyup ısıtılır
Terbiyelenmiş tavuklar yağa atılıp, karıştırılarak 1 dakika pişirilir
Daha sonra tavuklar yağdan çıkarılıp süzülür
Aynı woga sarmısak, mantar, deniz kestanesi ve havuçlar konur
Üzerine 1/2 bardak tavuk suyu ilave edilir
Su kaynamaya başladığı zaman, 4 çorba kaşığı mısır nişastan su katılır
Ve en son badem ve taze soğanı katıp karıştırdıktan sonra servis yapılır
Bademlerin hazırlanması: Bademler bir tencereye konur
Bademlerin üzerlerini 2 parmak geçecek kadar su konur
Bir saat kaynadıktan sonra bademlerin suyu süzülüp, kabukları ve zarları çıkartılır
Kabukları soyulmuş bademler, kızgın bir tencerede bulunan yağa konur
Pembeleşinceye kadar kızardıktan sonra, yağdan çıkartılıp soğumaya bırakılır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul