Yalnız Mesajı Göster

Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi Yapılışı



Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi

750 gr pişmiş sığır rostosu ya da haşlanmış sığır eti (oda sıcaklığında)
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
6 çorba kaşığı un
2+1/2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı kapari (süzülmüş)
1 soğan (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Sığır etini ince ince dilimleyip, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz
Orta boy bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz Unu ekleyip, tahta kaşıkla yedirerek 1 dakika pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, sütü ağır ağır ve sürekli karıştırarak ekleyiniz Tencereyi yeniden ateşe oturtarak karıştırmaya devam ederek kaynatıp, 1 dakika pişiriniz
Sirke, kapari, soğan, şeker, tuz ve biberi ekleyip, karıştırınız Sosu bir taşım kaynatıp, servis tabağındaki etlerin üstüne dökerek servis ediniz

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla