Konu
:
İzgara Karagöz Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
İzgara Karagöz Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzgara Karagöz Tarifi Yapılışı
Izgara Karagöz Tarifi
1 kg karagöz balığı (temizlenmiş)
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı un
1 limon (4'e bölünmüş)
2 çorba kaşığı rafine yağ
Önce ızgaranızı kızdırınız
Karagöz balıklarını iyice yıkadıktan sonra, kağıt peçeteyle kurulayınız
Genişçe bir tabağa yada tepsiye dizip rafine yağ ile iyice yağlayarak üstlerine tuzunu serpiniz
Genişçe bir tabağa unu koyunuz
Yağlanmış balıkları una bulayıp fazla ununu silkeleyiniz
Balıkları kızgın ızgaraya yerleştirip, her iki yanlarını 2,5 dakika pişirerek geniş bir servis tabağına diziniz
Yanlarına limonları yerleştirip servis ediniz
Not: Izgara karagözleri yanında yeşil salatayla servis edebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul