Yalnız Mesajı Göster

İzgara Karagöz Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzgara Karagöz Tarifi Yapılışı



Izgara Karagöz Tarifi

1 kg karagöz balığı (temizlenmiş)
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı un
1 limon (4'e bölünmüş)
2 çorba kaşığı rafine yağ

Önce ızgaranızı kızdırınız
Karagöz balıklarını iyice yıkadıktan sonra, kağıt peçeteyle kurulayınız Genişçe bir tabağa yada tepsiye dizip rafine yağ ile iyice yağlayarak üstlerine tuzunu serpiniz
Genişçe bir tabağa unu koyunuz Yağlanmış balıkları una bulayıp fazla ununu silkeleyiniz Balıkları kızgın ızgaraya yerleştirip, her iki yanlarını 2,5 dakika pişirerek geniş bir servis tabağına diziniz Yanlarına limonları yerleştirip servis ediniz

Not: Izgara karagözleri yanında yeşil salatayla servis edebilirsiniz

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla