Yalnız Mesajı Göster

Polo Tavuk But Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Polo Tavuk But Tarifi Yapılışı



Polo Tavuk But Tarifi - Polo Tavuk But Yapılışı - Polo Tavuk But Nasıl Yapılır - Polo Tavuk But Malzemeleri



MALZEMELER
4 adet tavuk budu
2 çorba kasigi tereyagi
1 adet tavuk suyu bulyon
Nisasta
4 adet patates
2 çay bardagi süt
Tuz, su

YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk butlarinin üzerindeki deriyi çikarin Butlari boyuna bir biçak
yardimiyla kesin Kemikleri çikarin Tek parça halindeki butlari kizdirilmis
tereyaginda kizartin Ardindan kirdiginiz tavuk kemiklerini tereyaginda
soteleyin Tencereye aktarin Üzerine, kemikleri 3 parmak geçecek kadar
su koyun Tuzunu ayarlayin Su yariya azalana dek kaynatin Suyu
süzgeçten geçirin Tavuk suyu bulyonu ekleyin Eriyene dek karistirin
Yeterince nisasta ekleyin Kisik ateste koyulasincaya dek pisirin
Patatesleri haslayin Püre kivamina gelene dek ezin Bir tencereye aktarin
Sütü, 1 çorba kasigi tereyagini ekleyin Iyice karistirin Tuz ile tatlandirin
Servis tabaginatavuk budu ve püreyi yerlestirin Etin üzerine tavuk suyu
sostan gezdirin Sicak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla