08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi Yapılışı
Lavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi - Lavaşta Fesleğenli Piliç Yapılışı - Lavaşta Fesleğenli Piliç Nasıl Yapılır - Lavaşta Fesleğenli Piliç Malzemeleri

Hazırlama süresi: 30 dakika
Miktar: 4 kişilik
İçindekiler:
1 tabak Banvit Piliç Şerit Göğüs
2 adet küçük boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, iri doğranmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
4-5 sap taze fesleğen (iri doğranmış)
4-5 sap maydanoz (iri doğranmış)
1 adet limon (kabuğu, rendelenmiş)
1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış)
1 çorba kaşığı dijon hardalı
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
8 adet orta boy lavaş
Domates, sarmısak, fesleğen, maydanoz, limon kabuğu ve etli kırmızı biberi harmanlayın
Hardal ve elma sirkesini karıştırın
Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dak pişirin
Karıştırmaya devam ederek domatesli karışımı ekleyip, 3 dak daha pişirin
Üzerine hardallı sirkeli karışımı gezdirin Tuz ve karabiber serpip, karıştırın
Lavaşlara paylaştırarak servis yapın
|
|
|