Konu
:
Hamburg Tavuğu (Alman Mutfagi)
Yalnız Mesajı Göster
Hamburg Tavuğu (Alman Mutfagi)
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamburg Tavuğu (Alman Mutfagi)
Malzemeler:
1 çay kaşığı karabiber
8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünür)
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 baş orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
200 gr
mantar
3 yemek kaşığı margarin
2 diş sarmısak (dövülmüş)
10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye
1 su bardağı beyaz şarap
Başlangıçta 2 yemek kaşığı yağ derin bir tavada eritilir
2’ye bölünen mantarlar tavaya aktarılır ve 3-4 dakika kavrulur
Delikli bir süzgeç yardımıyla mantarlar yağdan alınır ve fazla yağ süzdürülür
Sonra tavuklar aynı yağa aktarılıp, 2-3 dakika kızartılır
İnce halkalar halinde doğranmış soğanlar da eklenip, 8-10 dakika kadar hep birlikte pişirmeye devam edilir
İçine salça, kızarmış mantarlar ve 1 su bardağı su eklenip, kısık ateşte pişmeye bırakılır
Karabiberle ve tuz ile lezzetlendirilir
Öbür yandan bir tavaya kalan 1 yemek kaşığı yağ konup, eriyince 2 diş sarmısak atılır ve 1 dakika kadar kavrulur
Temizlenmiş, yıkanmış kabuklu ya da kabuksuz midyeler eklenir, şarap da üzerine ilave edilir
Midyeler kaynamaya başlayınca ocaktan alınır
Kabuklu midyelerden kabuğu açılmayan varsa onlar çıkarılır
Son olarak da bu midyeli harç tavuk yemeğinin içine aktarılır ve tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Patates püresi ile servis yapılır
Herkese afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul