08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Ekşili Brüksel Lahanası
brüksel lahanası nasıl pişirilir - Etli Ekşili Brüksel Lahanası nasıl yapılır - Etli Ekşili Brüksel Lahanası tarifi
Malzemeler :
* 150 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı margarin
* 3 adet havuç
* 2 adet patates
* 1 çorba kaşığı salça
* 400 gr brüksel lahanası
* 2 su bardağı sıcak su
* 2-3 diş sarımsak
* 1 adet limon suyu
* Tuz, nane, kırmızıbiber, maydanoz
Tarif :
* Eti yıkayıp, suyu çekinceye kadar kavurunuz
* Üzerine ince kıyılmış soğanı ve margarini ilave edip, kavurmaya devam ediniz
* Küçük doğranmış havuç ve iri doğranmış patatesleri de ekleyip, karıştırınız
* Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katınız
* Üzerine sıcak su ilave edip, 20 dk pişirmeye bırakınız
* İndirmeye yakın, üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz nane ve karabiber katıp karıştırınız
* Ocaktan aldıktan sonra maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz
|
|
|