Yalnız Mesajı Göster

Etli Ekşili Brüksel Lahanası

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Ekşili Brüksel Lahanası



brüksel lahanası nasıl pişirilir - Etli Ekşili Brüksel Lahanası nasıl yapılır - Etli Ekşili Brüksel Lahanası tarifi



Malzemeler :


* 150 gr kuşbaşı kuzu eti

* 1 adet soğan

* 1 çorba kaşığı margarin

* 3 adet havuç

* 2 adet patates

* 1 çorba kaşığı salça

* 400 gr brüksel lahanası

* 2 su bardağı sıcak su

* 2-3 diş sarımsak

* 1 adet limon suyu

* Tuz, nane, kırmızıbiber, maydanoz


Tarif :


* Eti yıkayıp, suyu çekinceye kadar kavurunuz

* Üzerine ince kıyılmış soğanı ve margarini ilave edip, kavurmaya devam ediniz

* Küçük doğranmış havuç ve iri doğranmış patatesleri de ekleyip, karıştırınız

* Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katınız

* Üzerine sıcak su ilave edip, 20 dk pişirmeye bırakınız

* İndirmeye yakın, üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz nane ve karabiber katıp karıştırınız

* Ocaktan aldıktan sonra maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla