Konu
:
İtalyan Yemekleri - Domates Soslu Yassı Spagetti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Yemekleri - Domates Soslu Yassı Spagetti Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Yemekleri - Domates Soslu Yassı Spagetti Tarifi
İtalyan Yemekleri - Domates Soslu Yassı Spagetti Tarifi
Açıklama & Notlar
* Domates sosunu makarnalarda pizzalarda ya da canınız nerede isterse kullanabilirsiniz
İçindekiler
Domates Sosu :
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy kırmızı soğan küp küp doğranmış
* 2 adet sarımsak ince ince dilimlenmiş
* 1 adet suyuyla birlikte 800 gr olan Demko domates konservesi
* Tuz (varsa deniz tuzu) ve öğütülmüş tane karabiber
Spagetti :
* Bir paket Barilla Bavette spagetti (ya da Pastavilla Linguin)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Bir avuç doğranmış taze fesleğen ya da taze kekik
Hazırlanışı
Domates Sosu
* Orta boy bir sos tenceresine zeytinyağını koyun kızdırın ve soğanları ekleyin
Şeffaflaşana kadar kavurun
Çünkü soğanlar sosun içinde görünmeyecek
* Sarımsakları ve domatesleri ekleyin
Domatesler tüm tüm olduğu için kaşıkla karıştırırken biraz parçalayın
* Tuzu ve biberi ekleyin
* Ateşi kısın ve suyunu çekip koyu ve kıpkırmızı bir kıvam alana kadar pişirin
Spagetti
* Sosun son aşamasında taze fesleğenleri ya da taze kekikleri ekleyin ve sosu sıcak tutun
* Büyükçe bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın ve makarnaları ekleyin
* Boşalan tencereye zeytinyağını koyup sosu ekleyin
Ardından spagettileri ekleyip karıştırın
* Yemek tabaklarına bölüştürüp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul