Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Etli Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Etli Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı



Et Yemeği - Et Yemekleri - Etli Tarifler - Güveçli Tarifler -Kuşbaşı Et - Lahana




Malzemeler:

yarım kilogram brüksel lahanası
250 gram kuşbaşı et
1 havuç
1 soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı domates salçası
2 adet domates
5 su baradağı su
tuz
karabiber
1 diş sarmısak
Yapılışı:

Brüksel lahanalarının dış kabuklarını soyup yıkayın
Soğanı soyup kıyın
Havucu soyup verev dilimler şeklinde doğrayın
Sıvıyağı güveç tenceresine alıp soğanı pembeleştirin
İçerisine 1 diş sarmısağı ve küp küp doğranmış domatesleri atın
Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
Salçayı 2-3 çorba kaşığı suyla karıştırıp ete ekleyin
Suyu ilave edip 20 dakika pişirin
Etler yumuşayınca havuç,ve lahanayı ekleyin, tuz ve karabiber serpin
20 dakika daha pişirin
Yemek pişmesine yakın güveç tenceresini kapaksız şekilde 15dakika fırına sürün
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla