Konu
:
Ravioli (İtalyan Mantısı) Tarifi, Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ravioli (İtalyan Mantısı) Tarifi, Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ravioli (İtalyan Mantısı) Tarifi, Yapılışı
Malzemeler: (2 kişilik)
Hamuru için:
3 yumurta
3 su bardağı un (her yumurtaya 100 gr
un olarak düşünebilirsiniz)
1 yemek kaşığı zeytinyağ
İçi için:
100 gr
ricotta peyniri
100 gr cheddar peyniri
yarım limonun kabuğu
1 yemek kaşığı ince doğranmış mercan köşk
(kurutulmuşuda kullanılabilir
kurusu kullanılacaksa 1 tatlı kaşığı)
Üstü için:
3-4 yaprak taze fesleğen
3-4 yaprak taze ada çayı
3-4 yaprak tarhun
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
100 gr
parmesan
Hazırlanışı:
1- Rondoda yumurta ve unu karıştırın
Sonra ufak ufak olan hamuru ezerek ve yoğurarak ele yapışmayan bir hamur meydana getirin
15 dakika bekletin
2- Diğer tarafta iç malzemelerini karıştırın
3- Hamuru 4′e bölün
Her bir parçayı uzunlamasına açın
Olabildiğince mantı gibi ince açın
Ama sakın un dökerek açmayın
Ozaman hamuru yapıştıramayız
Açtığınız parçaya eni ve boyu 3 sm olacak şekilde ayarlayarak iç malzemeleri koyup üstünü kapatın
Aynı mantı gibi
Bastırın, sonra kare şeklinde tırtıklı bıçağınızla kesin
Kaynamış suya atıp 4 – 5 dakika pişirin
Daha fazla değil
4- Diğer tarafta zeytinyağını bir tavaya alın
Üzerine taze fesleğen, ada çayı, tarhun yapraklarını atıp cozur cozur kızarmasını bekleyin
Sonra tavanın altını kapatıp
Yapraklar sertleşecek
Yaprakları kenara alın ve o baharatlı yağın içine 5 dakika pişmiş olan raviolileri suyunu süzere ekleyin
Üzerine parmesanı ekleyip karıştırın
Parmesan erimeli
Sonra servis tabağına alın ve üstünü o baharat yapraklarıyla süsleyin
Kaynak:Mis gibi
haber7
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul