Yalnız Mesajı Göster

Ravioli (İtalyan Mantısı) Tarifi, Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ravioli (İtalyan Mantısı) Tarifi, Yapılışı



Malzemeler: (2 kişilik)

Hamuru için:



3 yumurta

3 su bardağı un (her yumurtaya 100 gr un olarak düşünebilirsiniz)

1 yemek kaşığı zeytinyağ



İçi için:



100 gr ricotta peyniri

100 gr cheddar peyniri

yarım limonun kabuğu

1 yemek kaşığı ince doğranmış mercan köşk (kurutulmuşuda kullanılabilir kurusu kullanılacaksa 1 tatlı kaşığı)



Üstü için:



3-4 yaprak taze fesleğen

3-4 yaprak taze ada çayı

3-4 yaprak tarhun

4-5 yemek kaşığı zeytinyağ

100 gr parmesan



Hazırlanışı:



1- Rondoda yumurta ve unu karıştırın Sonra ufak ufak olan hamuru ezerek ve yoğurarak ele yapışmayan bir hamur meydana getirin 15 dakika bekletin

2- Diğer tarafta iç malzemelerini karıştırın

3- Hamuru 4′e bölün Her bir parçayı uzunlamasına açın Olabildiğince mantı gibi ince açın Ama sakın un dökerek açmayın Ozaman hamuru yapıştıramayız Açtığınız parçaya eni ve boyu 3 sm olacak şekilde ayarlayarak iç malzemeleri koyup üstünü kapatın Aynı mantı gibi Bastırın, sonra kare şeklinde tırtıklı bıçağınızla kesin Kaynamış suya atıp 4 – 5 dakika pişirin Daha fazla değil

4- Diğer tarafta zeytinyağını bir tavaya alın Üzerine taze fesleğen, ada çayı, tarhun yapraklarını atıp cozur cozur kızarmasını bekleyin Sonra tavanın altını kapatıp Yapraklar sertleşecek Yaprakları kenara alın ve o baharatlı yağın içine 5 dakika pişmiş olan raviolileri suyunu süzere ekleyin Üzerine parmesanı ekleyip karıştırın Parmesan erimeli Sonra servis tabağına alın ve üstünü o baharat yapraklarıyla süsleyin



Kaynak:Mis gibi haber7

Alıntı Yaparak Cevapla