08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi Yapılışı
İtalyan Usulü Domates Çorbası Yapılışı - İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi
Malzemeler
4 Adet iri domates
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Su bardağı arpa şehriye
1 Çorba kaşığı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
7 Su bardağı su ya da etsuyu
2 Tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin;
1 Su bardağı rende kaşar
Yapımı:
# Kuru soğan yemeklik olarak çok ince doğranır, sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavrulur
# Üzerine kabuğu soyulmuş, kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış domates eklenir Domates, salça görüntüsü alana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir
# Pişen domates, soğan karışımı fazla sıkı olmayan bir süzgeçten geçirilir, tekrar tencereye konur
# Karışıma 1 çorba kaşığı un eklenir, kokusu gidene kadar 4-5 dakika kavrulur
# Bu arada başka bir tencerede arpa şehriye yeteri kadar suda şeklini kaybetmeyecek şekilde haşlanır
# Un kokusu gidince, domatesli karışıma 7 su bardağı su ya da etsuyu eklenir
# Çorba kaynamaya başlayınca diğer tencerede haşlanmış şehriye eklenir, tuz katılır, 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir, ocaktan alınır
# Çorba sıcak olarak servis kaselerine konur, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir
Not: İtalyan usulü domates çorbasının orijinal tarifinde, arpa şehriye yerine kırılmış makarna kullanılır
|
|
|