Yalnız Mesajı Göster

İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi Yapılışı



İtalyan Usulü Domates Çorbası Yapılışı - İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi






Malzemeler


4 Adet iri domates

1 Adet orta boy kuru soğan

1 Su bardağı arpa şehriye

1 Çorba kaşığı un

Yarım su bardağı sıvıyağ

7 Su bardağı su ya da etsuyu

2 Tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;

1 Su bardağı rende kaşar



Yapımı:


# Kuru soğan yemeklik olarak çok ince doğranır, sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavrulur

# Üzerine kabuğu soyulmuş, kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış domates eklenir Domates, salça görüntüsü alana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir

# Pişen domates, soğan karışımı fazla sıkı olmayan bir süzgeçten geçirilir, tekrar tencereye konur

# Karışıma 1 çorba kaşığı un eklenir, kokusu gidene kadar 4-5 dakika kavrulur

# Bu arada başka bir tencerede arpa şehriye yeteri kadar suda şeklini kaybetmeyecek şekilde haşlanır

# Un kokusu gidince, domatesli karışıma 7 su bardağı su ya da etsuyu eklenir

# Çorba kaynamaya başlayınca diğer tencerede haşlanmış şehriye eklenir, tuz katılır, 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir, ocaktan alınır

# Çorba sıcak olarak servis kaselerine konur, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir


Not: İtalyan usulü domates çorbasının orijinal tarifinde, arpa şehriye yerine kırılmış makarna kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla