Yalnız Mesajı Göster

Özbek Mutfağı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özbek Mutfağı



Özbek Pilavı Tarifi


Malzemeler:


* 1 adet kuru soğan

* 1 demet maydanoz

* 2 adet havuç

* 250 gr koyun eti

* Kara biber

* Tuz

* 1 çay kaşığı kekik

* 3 kaşık tereyağı

* 1 bardak iç bezelye

* 5 bardak su veya et suyu

* 2 adet domates

* 3 bardak pilavlık pirinç


Yapılışı:


Pirinci ayıklayıp bir kaba koyun

Tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su koyup soğumasını bekleyin

Suyunu süzüp soğuk sudan geçirip tekrar suyunu iyice süzdürün

Tencerede yağı eritip pirinci ilâve edin Biraz kavurup suyunu ekleyip tuz ekin Tencerenin kapağını kapatıp 4-5 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pilavı pişirin


Ayrı bir tencereye, bir çorba kaşığı tereyağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun

Bu malzemeye, kuşbaşı doğranmış etleri ilâve edip biraz daha kavurun Rendelenmiş havuç ve domatesleri de ilâve edip tuz ve kekik katıp 15 bardak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın

Hafif ateşte pişirin


Pişmesine 15 dakika kala bezelyeleri ilâve edin

Doğranmış maydanozları ve kara biberi ekleyip ateşten alın


Bu etli karışımı, suyunu çekmeye yakın olan pilavın üzerine döküp 5 dakika kısık ateşte demleyin


sıcak servis yapın


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla