Konu
:
İtalyan Usulü Rulo
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Usulü Rulo
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Usulü Rulo
İtalyan Usulü Rulo
Malzemeler:
* 750 gram kıyma
* 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı salça
* Tuz Karabiber
* Pul biber 500 gr haşlanmış patates 150 ml süt 2 çorba kaşığı margarin
* 3 adet domates
* 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
* Zeytinyağı 3-4 dilim bayat ekmek
* 75 gr çekirdeksiz yeşil zeytin 1 soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağı 50 gr doğranmış taze baharat
Hazırlanması:
* Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Geniş bir tepsiyi yağlayın
* Ekmeği ufalayıp ıslatın
Zeytinleri ikiye bölün
Soğanı soyduktan sonra doğrayıp yağda hafifçe kızartın
İçine baharatları ilave edip karışımı soğuması için bekletin
* Ekmeğin suyunu süzdükten sonra et, yumurta, salça, zeytin ve soğanlı baharat karışımıyla birlikte iyice karıştırın
* Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın
Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve tepsiye yerleştirin
* Ruloyu fırının orta bölmesinde 200 derecede 60 dakika kadar pişirin
* Haşlanmış patatesi ezip ılık süt ve margarinle karıştırın
Domateslerin kabuklarını soyun
İkiye bölüp içini çıkarın ve kalan kısmı doğrayın
* Bir tavada yağı kızdırın ve domatesleri kızartın
Tuz ve karabiberle tatlandırın
İtalyan usulü ruloyu patates püresi ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul