Konu
:
İspanyol Mutfagi
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Mutfagi
08-13-2012
#
18
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Mutfagi
Peynirli Patlıcan (Berenjenas Con Queso)
MALZEMESİ
3 adet orta boy patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un
Kızartmak için:
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri veya krem peynir
SOSUN MALZEMESİ
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nutmeg (varsa eğer)
TARİF:
Patlıcanları tamamen soyalım ve boylamasına dörde bölüp, sonrada 1 cm kalınlığında dilimleyelim
Üzerine çıkacak kadar suyun içine yerleştirip, içine de tuzu serpiştirelim
En az 30 dakika patlıcanların acı suyunun çıkması için bekleyelim
Sonra süzüp, kağıt peçete arasında patlıcanları kurulayalım
Bir tarafta tavada sıvıyağı kızdırıp, patlıcanları çevirerek iyice kızartalım
Kızarttığımız patlıcanların yarısını, orta büyüklükte, kenarları yüksek bir fırın kabının içine yerleştirelim
Üzerine peynirin yarısını ekleyip, tekrar bir sıra patlıcanların öbür yarısını serelim
Kalan peyniri de üzerine ilave edelim
Hazırladığımız sosu patlıcanların üzerine gezdirelim
Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, yumurtalar pişinceye kadar, 10-12 dakika fırında tutalım
Sıcak olarak servis yapalım
SOSUN TARİFİ:
bir kasenin içinde yumurtalarla sütü iyice çırpalım
Tuzunu ve varsa nutmegi de katalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul