Yalnız Mesajı Göster

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #18
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Peynirli Patlıcan (Berenjenas Con Queso)


MALZEMESİ

3 adet orta boy patlıcan

1 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı un


Kızartmak için:

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri veya krem peynir



SOSUN MALZEMESİ

2 adet yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı nutmeg (varsa eğer)


TARİF:


Patlıcanları tamamen soyalım ve boylamasına dörde bölüp, sonrada 1 cm kalınlığında dilimleyelim

Üzerine çıkacak kadar suyun içine yerleştirip, içine de tuzu serpiştirelim

En az 30 dakika patlıcanların acı suyunun çıkması için bekleyelim

Sonra süzüp, kağıt peçete arasında patlıcanları kurulayalım Bir tarafta tavada sıvıyağı kızdırıp, patlıcanları çevirerek iyice kızartalım

Kızarttığımız patlıcanların yarısını, orta büyüklükte, kenarları yüksek bir fırın kabının içine yerleştirelim

Üzerine peynirin yarısını ekleyip, tekrar bir sıra patlıcanların öbür yarısını serelim

Kalan peyniri de üzerine ilave edelim

Hazırladığımız sosu patlıcanların üzerine gezdirelim Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, yumurtalar pişinceye kadar, 10-12 dakika fırında tutalım


Sıcak olarak servis yapalım



SOSUN TARİFİ:


bir kasenin içinde yumurtalarla sütü iyice çırpalım Tuzunu ve varsa nutmegi de katalım

Alıntı Yaparak Cevapla