Konu
:
İngiliz Usulü Kaplama Hamuru Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
İngiliz Usulü Kaplama Hamuru Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İngiliz Usulü Kaplama Hamuru Tarifi Yapılışı
İngiliz Usulü Kaplama Hamuru Tarifi
360 gr (3 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağından biraz fazla su
125 gr (8 çorba kaşığı) margarin
1 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)
Un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz
Küçük bir tencerede su ve margarini, harlı ateşte sürekli karıştırarak, yağ eriyene kadar kaynatınız
Tencereyi ateşten alınız
Kasedeki un-tuz karışımının ortasını çukurlaştırıp içine, çırpılmış yumurtanın sarısı ile su-yağ karışımını dökerek, tahta kaşıkla unu yavaş yavaş karıştırınız
(Bütün unu yedirip pürtüksüz bir hamur elde edene kadar karıştırmağa devam ediniz
)
Hamuru, hamur tahtasma koyup parlayana kadar iyice yoğurunuz
İstediğiniz büyüklükte açıp hemen kullanınız
Not: Bu hamur özellikle dana, jambon ve av etleriyle yapılacak böreklerde kullanılır
Yağın kalıplaşmasını önlemek için, elden geldiğince çabuk yapılması gerekir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul