Konu
:
Macar Usulü Tavuk Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Macar Usulü Tavuk Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Macar Usulü Tavuk Tarifi Yapılışı
Macar Usulü Tavuk Tarifi
4 yemek kaşığı sana yağı
350 gr tavuk kanadı
1
5 gr kırmızıbiber
Aldığı kadar tuz
400 gr kemiksiz tavuk göğüs eti
Aldığı kadar karabiber
4
5 su bardağı krema
105 gr konkâse domates
1 adet soğan
3
5 su bardağı tavuk suyu
Sana'yı bir tavada kızdırın
Yağ kızıp kahverengileşmeye başlayıncaya kadar tavuk etlerini ilave edip her iki taraflarını da kızartın
Soğanı ekleyip renk aldırmadan sote edin
Kırmızıbiberi katıp karıştırın
Tavanın üzerine bir kapak kapatın
Kısık teşte ara sıra çevirerek tavukları iyice pişirin
Tavukları tavadan alıp, sıcak olarak bir kenarda bekletin
Konkase domates, tavuk suyu ve krema ile ile yansayfadaki sosu hazırlayın
Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin
Tuz ve karabiberini ayarlayın
Ateşten alın
Sosu ince bir süzgeçten geçirip, süzdürün
Oval bir servis tabağının çevresine sebzeli pilav döşeyin
Ortasına tavukları yerleştirip üzerine sosunu da dökerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul