Yalnız Mesajı Göster

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler



Borsch

Malzemeler:

Sığır eti (kuşbaşı) Yarim kg
Tereyağı 1/4 bardak
Havuç (dilinmiş) 3 adet
Kereviz (kıyılmış) 1/2 bardak
Soğan (kıyılmış) 4 adet
Et suyu 2 kg
Pancar (kıyılmış) 4 adet
Patates (küp küp dogranmis) 3 adet
Lahana (kıyılmış) 1 bardak
Domates 2 bardak
Defne yaprağı 1 adet
Sarımsak (dövülmüş) 1 diş
Tuz 2 çay kaşığı
Kırmızı şarap (istenirse) 1/2 bardak
Maydanoz 1-2 sap
Şeker 1 çorba kaşığı
Yoğurt (veya smetana, her servis için) 1 çorba kaşığı


Yapilisi:

Büyük bir tencerede et, yağ ile kavrulur
Havuç, kereviz, soğan katılarak kavurmaya devam edilir
Pancar, lahana, domates, defne yaprağı, sarımsak, tuz, maydanoz, şeker ve şarap konarak hafif ateşte, en az bir saat pişirilir
Patatesler katılır, 15 dakika daha pişirilir

*Yazın soğuk, kışın sıcak olarak servis yapilie 8-10 kişiliktir

Alıntı Yaparak Cevapla