Konu
:
Türkmen Pilavı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Türkmen Pilavı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türkmen Pilavı Tarifi Yapılışı
Türkmen Pilavı Tarifi-Türkmen Pilavı Yapılışı-Türkmen Pilavı Malzemeleri
Ortaasya'nın ünlü pilavıyla mutfağınıza yeni bir lezzet katabilirsiniz
MALZEMELER
2 bardak pirinç
1/2 kg kuzu kuşbaşı
1 kase fındık
2 adet patlıcan
3 adet domates
2 adet soğan
1 su bardağı sıvı yağ
2 bardak et suyu
Karabiber, tuz
YAPILIŞI
Etimiz kısık ateşte kendi suyu ile pişirilir ve kavrulur
Pirincimiz 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir ve süzülür
Az sıvı yağda kavrulur ve et suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir
Pilavımız demlenirken patlıcan, domates ve soğanlar dilimlenerek kızartılır
Derince bir kabın içine sırayla etler fındıklarla beraber dip kısma ve diğer malzemeler sıralanarak yerleştirilir
Geniş bir tabağa ters çevrilerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul