Yalnız Mesajı Göster

Türkmen Pilavı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türkmen Pilavı Tarifi Yapılışı



Türkmen Pilavı Tarifi-Türkmen Pilavı Yapılışı-Türkmen Pilavı Malzemeleri


Ortaasya'nın ünlü pilavıyla mutfağınıza yeni bir lezzet katabilirsiniz

MALZEMELER

2 bardak pirinç

1/2 kg kuzu kuşbaşı

1 kase fındık

2 adet patlıcan

3 adet domates

2 adet soğan

1 su bardağı sıvı yağ

2 bardak et suyu

Karabiber, tuz

YAPILIŞI

Etimiz kısık ateşte kendi suyu ile pişirilir ve kavrulur Pirincimiz 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir ve süzülür Az sıvı yağda kavrulur ve et suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir Pilavımız demlenirken patlıcan, domates ve soğanlar dilimlenerek kızartılır Derince bir kabın içine sırayla etler fındıklarla beraber dip kısma ve diğer malzemeler sıralanarak yerleştirilir Geniş bir tabağa ters çevrilerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla