Konu
:
Armut Tatlısı Tarifi ( Fransa )
Yalnız Mesajı Göster
Armut Tatlısı Tarifi ( Fransa )
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armut Tatlısı Tarifi ( Fransa )
Armut Tatlısı Tarifi ( Fransa )
Gereçler:
225 gr pudra şekeri
150 gr armut suyu
150 gr su
2 yemek kaşığı zencefil şurubu (Zencefili kaynatıp suyunu alın, ya da zencefilli gazoz kullanabilirsiniz)
Bir parça limon kabuğu
900 gr sarı armut
50 gr kuru üzüm
50 gr zencefil
Ustü için:
150 gr krema
18-20 cm
çapındaki bir kek kalıbının dibine alüminyum kağıt döşeyip fırça ile çok az zeytinyağı sürerek yağlayın
Şekeri armut suyu ve suda eritin
Zencefil şurubunu ve limon kabuğu rendesini ekleyerek kaynatın
Armutları yıkayıp ortalarını temizleyin
İnce ince dilerek şuruba ekleyin
Üstünü kapatmadan yavaş yavaş, armutlar saydam bir görünüm alana dek kaynatın
Armut dilimlerinin parçalanmamasına özen göstererek arada karıştırın
Armut dilimleri pişince, şuruptan alıp, süzgeçli bir kepçede süzerek, kalıbın dibine kat kat dizin
Her armut katının üzerine üzümleri yerleştirin ve toz zencefili serpiştirin
Tüm armutları yerleştirdikten sonra, kalıbın ağzını kapatacak büyüklükte ağır ve zeytinyağı sürülmüş tabağı kalıbın üstüne yerleştirin
Buzdolabında, bir gece bırakarak dondurun
Servisini yapmak için, üstüne kapattığınız tabağın yerine bir servis tabağı kapatın ve kalıpla birlikte altüst olarak çevirin
Dikkatle kalıbı ve alüminyum kağıdı çıkarın
Armutların üstünü kremayı torbadan sıkarak süsleyin ve zencefil tozu serpiştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul