Konu
:
Pratik Çin Böreği Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Çin Böreği Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Çin Böreği Tarifi Yapılışı
Pratik Çin Böreği Tarifi - Pratik Çin Böreği Nasıl Yapılır - Pratik Çin Böreği Malzemeleri
Krep İçin - 75 Gr Sıvı Yağ
- 550 Gr Süt
- 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
- 250 Gr Un
- 2 Adet Yumurta
İçi İçin - 3 Adet Havuç
- 3 Adet Kabak
- 3 Adet Kuru Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 200 Gr Soya Filizi
- 1 Kahve Fincanı Soya Sosu
- 350 Gr Tavuk Fileto
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Kararında Karabiber, TuzPane İçin - 600 Gr Galeta Unu
- 200 Gr Un
- 3 Adet Yumurta
Kızartmak İçin - Kararında Sıvı Yağ Hazırlanışı Krep hamuru için; Un, yumurta, süt, ayçiçeği yağının yarısı ile şekeri çukur bir kapta mikser yardımı ile pütürsüz bir kıvam elde edene dek çırpın
Orta boy yapışmaz yüzeyli ve tabanı düz bir tavayı ısıtın
Kalan ayçiçeği yağından 1 tatlı kaşığı kadarını alıp tavayı yağlayın
Bir kepçe kadar krep hamurundan alıp ince bir tabaka halinde tavaya dökün
Bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirip aynı şekilde kızartın
Kağıt havlu arasına alıp yumuşak kalmasını sağlayın
Malzeme bitene dek aynı şekilde krepler hazırlayın
İç malzemesi için: Tavuk etini haşlayıp süzün
Soğuyunca didikleyin
Sebzeleri çok ince uzun uzun yani jülyen şeklinde doğrayın, tavuk eti ile birlikte birkaç kaşık yağ ile sote edin
İç malzeme pişince ocaktan alın ve ılınmaya bırakın
Krep hamurunu tezgaha yayın
Ortasına bir miktar iç malzemeyi yerleştirin
Sarma şeklinde sarıp önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın, kızgın yağda kızartın
Sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul