Konu
:
Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi
Yalnız Mesajı Göster
Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi
Fransizlarin Lezzetli Mutfagi - Fransiz Mutfagi
Barbunya Balığı - Nisuaz
Malzemeler:
4 kişi için
8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya
1 kahve fincanı sivi yağ
4 adet iri, kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
4 yaprak defne
Tuz,Karabiber
1 limonun suyu
8 adet ançuez filetosu
16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 Demet kıyılmış maydanoz
Yapilisi:
Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin
İçlerine birer defne yaprağı koyun
Sivi yagi küçük bir tencereye koyup kızdırın
Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin
Ağır ağır kaynatarak domates suyunu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın
Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın
Barbunyaları hafif unlayıp siviyag ile yağlayın
Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın
Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin
İkişer adet ançuez koyun
Maydanozu da üzerine serperek servin yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul