Konu
:
İtalyan Yemekleri - Pizza Alla Marinara Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Yemekleri - Pizza Alla Marinara Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Yemekleri - Pizza Alla Marinara Tarifi
İtalyan Yemekleri - Pizza Alla Marinara Tarifi
Açıklama & Notlar
* 1 cup = 1 su bardağı
* Üst Malzemesi : 1 pizza tabanı içindir
* Hamurlar buzdolabında bozulmadan 3 gün kadar bekleyebiliyor
İçindekiler
Üst Malzemesi İçin :
* 3 adet orta boy domates incecik halka halka doğranmış
* 4 adet ançüez
* 1 diş sarımsak (opsiyonel)
* Arzu ettiğiniz kadar taze kekik
* Kapari kebere turşusu (opsiyonel)
* Zeytinyağı
Pizza Hamuru İçin
:
* 4 + 1/2 cups (600 gr) işlem görmemiş ekmek unu ya da işlem görmemiş normal un (Ben Piyale'nin %100 doğal ununu kullandım
)
* 1 + 3/4 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı instant maya (Dr
Oetker)
* 1/4 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ
* 1 + 3/4 cups (400 gr) buz gibi soğuk su
Hazırlanışı
Üst Malzemesi :
* Domatasleri incecik doğrayın
Ezdiğiniz sarımsak kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın
* Pizza tabanına domatesleri birbirinin üzerine binecek şekilde yerleştirin ançüezleri koyun 2 çay kaşığı kapari turşusunu üzerine serpiştirin
Pizza Hamuru :
* Unu tuzu ve mayayı eleyip büyük bir porselen ya da cam kaba koyun
* Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun
Yapacağınız pizzaların büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölün (ben 4 parçaya böldükten sonra 30 cm çapında pizza tabanım oldu)
* Bezeleri biraz daha yoğurun
Top top yapıp yağladığınız ve unladığınız bir tepsiye koyun
Üzerini biraz daha yağlayıp; plastik hava almayan bir poşetin içine koyup buzdolabında 1 gece bekletin
* Kullanacağınız zaman hamurları çıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin
Sürenin sonunda yoğurup pizza tabanlarını dilediğiniz ölçüde açın
Bu iş için önce tezgahı unlayın bezeyi unlu tezgaha koyup bir miktar üzerine un serpin
Merdaneyle biraz açın ve sonra kaldırarak yumruk yaptığınız ellerinizin üzerine koyun ve merkezden dışarı doğru sündürün
İlk önceleri sünmesi zor olabilir o zaman 5-20 dakika arası dinlendirin
Hamurdaki gluten çalışacak hamur rahatlayacak ve kolay şekil alacaktır
* Fırını en yüksek dereceye getirin (250 derece)
Fırın tepsisinin birini ters çevirip fırının taban bölümüne koyun
Bu tepsi iyice kızacak ve pişirme taşı işlemi görecek
* Pizzanın üst malzemelerini pizza tabanına yerleştirin
* Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun
Tabanı ve üstü kızarana kadar 10-15 dakika arası pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul