Yalnız Mesajı Göster

Balık Buğulama

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Buğulama



BALIK BUĞULAMA

Malzemeler ; 4 kişi için


1 Kg Balık


1 çay bardağı ZeytinYağ


1 adet Limon


1 çay bardağı Su


1 demet maydanoz


Tuz

Yapılışı;


Temizlenmiş balıklar düz bir tencerenin dibine sıralanır Üzerlerine zeytinyağ, tuz ve su konur İnce ince doğranmış maydanozlar serpilir Hepsinin üstüne ince ince dilimlenmiş maydanoz konur


Tencerenin kapağı kapatılıp 10-15 dakika kadar pişirilir


Buğulama Uskumru, Tekir, Hamsi ya da Sardalya balıklarından yapılabilir


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla