Konu: Buğulamalar
Yalnız Mesajı Göster

Buğulamalar

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğulamalar



Levrek Buğulama
(4 Kişilik)


Malzeme:
1 kg levrek
4 adet domates
100 gr mantar
2 diş sarımsak
2 dilim limon
1 çorba kaşığı beyaz şarap
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates sosu
3 adet sivribiber
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
karabiber
kekik, tuz

Yapılışı:
Levrekleri temizleyip iki yanından fileto çıkartın Domatesleri rendeleyin Mantarları limonlu suya yatırın
Derince bir borcam kaba levrek filetolerı yerleştirin Üzerine rendelenmiş domatesleri ve mantarı yayın Sarımsak, beyaz şarap, domates sosu, kekik, tuz, karabiber, yeşil biber, kıyılmış maydanoz ve tereyağını ekleyin Üzerine limon dilimlerini yerleºtirin 170oC’a ısıtılmış fırında 20 dakika piºirin
Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla