Ahtapot Kuşkonmaz Ve Domates Salatası (6 Kişilik)
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası (6 Kişilik)
MALZEMELER
300 gr Haşlanmış Ahtopot
30 Sap Yeşil Kuşkonmaz
30 Parça Kıyılmış Domates
230 gr Yabani Roka
2 Diş Kıyılmış Sarımsak
10 Fesleğen Yaprağı
2 Tutam Taze Kekik
6 Çorba Kaşığı
Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Limonun Suyu
60 gr Ezilmiş Siyah
Zeytin tuz Karabiber
HAZIRLANIŞI
Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın Sonra kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın
Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve siraaai dökün Kuşkonmazları ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin
Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz
|