Yalnız Mesajı Göster

Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik)



Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik)




MALZEMELER


2 adet iri alabalık


1 tatlı kaşığı zeytinyağı


1 tatlı kaşığı kekik


1 çorba kaşığı karabiber


5 adet taze soğan


Tuz






HAZIRLANIŞI


Balıkları ikiye bölüp kılçıklarını çıkartın


Bir kasede zeytinyağı kekik karabiber ve tuzu karıştırın Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin


Taze soğanları ince doğrayın Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın


Balıkları tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin Buharda pişirirken tencerenin kapağının açılmaması gerekir Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur


Bu yemeği alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla