Yalnız Mesajı Göster

Balık Kavurma - Balık Kavurma Tarifi - Balık Kavurma Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Kavurma - Balık Kavurma Tarifi - Balık Kavurma Yapılışı



Balık Kavurma - Balık Kavurma Tarifi - Balık Kavurma Yapılışı



Balık Kavurma

Malzemeler:

* 1 adet fener veya orkinos balığı
* yarım su bardağı sirke
* 1 limonun suyu
* 2 adet kuru soğan
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3 adet orta boy domates
* 3 adet sivribiber, arzuya göre
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı kekik
* yarım tatlı kaşığı karabiber
* birkaç kuru defne yaprağı
* tuz


Hazırlanması:

1 Balığı temizleyip derisini yüzün Kılçığını ayırıp etlerini irice kuşbaşı doğrayın (pişince küçülecekler)
2 Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin
3 Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler iyice ezilene kadar pişirin
4 En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla