Konu
:
Balık Kavurma - Balık Kavurma Tarifi - Balık Kavurma Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Balık Kavurma - Balık Kavurma Tarifi - Balık Kavurma Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Kavurma - Balık Kavurma Tarifi - Balık Kavurma Yapılışı
Balık Kavurma - Balık Kavurma Tarifi - Balık Kavurma Yapılışı
Balık Kavurma
Malzemeler:
* 1 adet fener veya orkinos balığı
* yarım su bardağı sirke
* 1 limonun suyu
* 2 adet kuru soğan
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3 adet orta boy domates
* 3 adet sivribiber, arzuya göre
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı kekik
* yarım tatlı kaşığı karabiber
* birkaç kuru defne yaprağı
* tuz
Hazırlanması:
1
Balığı temizleyip derisini yüzün
Kılçığını ayırıp etlerini irice kuşbaşı doğrayın
(pişince küçülecekler
)
2
Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin
3
Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun
Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler iyice ezilene kadar pişirin
4
En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin
Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler yumuşayana
kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul