Konu
:
İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi Yapılışı
kalkan filetosu nasıl pişirilir - soslu kalkan
Hazırlama Süresi : 45 dk
Pişirme Süresi : 35 dk
1 kişilik
Gerekli Malzemeler :
Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr)
1 orta boy kabak
1 orta boy havuç
5 çorba kaşığı süt kreması
1 kırmızı dolmalık biber
4-5 dal maydanoz
50 gr tereyağı
Süslemek için:
Birkaç dal dereotu ve maydanoz
Hazırlanışı :
1 Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın
Tuzlu suda haşlayıp süzün
2 Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın
Mikserden geçirip püre yapın
3 Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın
Kabuklarını soyup püre haline getirin
Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin
4 Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın
Tuz ve biber ekleyin
5 Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin
6 Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın
7 Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin
Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin
Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul