Yalnız Mesajı Göster

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi Yapılışı



kalkan filetosu nasıl pişirilir - soslu kalkan



Hazırlama Süresi : 45 dk
Pişirme Süresi : 35 dk
1 kişilik

Gerekli Malzemeler :

Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr)
1 orta boy kabak
1 orta boy havuç
5 çorba kaşığı süt kreması
1 kırmızı dolmalık biber
4-5 dal maydanoz
50 gr tereyağı

Süslemek için:

Birkaç dal dereotu ve maydanoz

Hazırlanışı :

1 Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın Tuzlu suda haşlayıp süzün
2 Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın Mikserden geçirip püre yapın
3 Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın Kabuklarını soyup püre haline getirin Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin
4 Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın Tuz ve biber ekleyin
5 Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin
6 Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın
7 Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla